plukpracht_bloemenveld_Amersfoort_home

Over mij

Dit ben ik: Dianne, 37 jaar, avonturier, graag buiten, creatief, ondernemend, gevoelig, hou van moois, dromer en doener, doorzetter, mensenmens, ook graag alleen, pionier, harde werker, enthousiast, ideeënfonteintje. Opgegroeid op het platteland, als kind graag dwalend door de weilanden, dromend op de hooizolder, bij de schapen of de koeien. Of knutselend aan de keukentafel, schilderend, tekenend, creërend.

Door de jaren heen voelde ik dat ik het tijd werd om een nieuw pad te belopen. Ik besloot mijn baan op te zeggen en een jaar te gaan pionieren. Waar ik jaren van droomde, werd echt: Ecologische bloemen telen en verwerken: Plukpracht! Nu kan ik doen waar ik in geloof. én waar ik gelukkig van word.
Ik geloof dat we op een eerlijke manier van bloemen kunnen genieten. Bloemen die ook hun bijdrage leveren aan de natuur en zorgen voor biodiversiteit. Bloemen die ons huis én de aarde blij maken.

Ik geniet van het meegaan met de seizoenen. Lange dagen in de zomer buiten op het veld. Bloemen plukken, boeketten maken en op de fiets rondbrengen. En als de dagen korter en kouder worden in mijn bloemenkamer droogbloemkunstwerkjes maken. Ik geniet van het avontuur van pionieren in de ecologische bloemenwereld. Ik word blij als ik andere mensen blij kan maken, omdat ze eindelijk weer eerlijke bloemen in huis kunnen zetten.

Dit avontuur startte met het volgen van de opleiding Eco-bloementeler bij Achillea in België. Thuis bracht ik het in de praktijk. Ik leerde heel veel door te doen, te ervaren, te struikelen en weer op te staan. Op mijn stageplek bij Toma Bloemenservice in Hilversum leerde ik bloemen te verwerken tot boeketten, mooie vazen, rouwwerk en bruidsboeketten. 2023 was een pioniersjaar: Voor een twintigtal Plukpracht-pioniers plukte ik een seizoen lang en maakte ik wekelijkse boeketten en bloemenvazen. Van de honderden droogbloemen maakte ik vazen, kransen en plankjes.
Het stroomt van de ideeën; de plannen voor het nieuwe land zijn klaar; de eerste zaden gezaaid. Op naar een mooi seizoen om nog meer mensen te verrassen met het moois wat de aarde te bieden heeft als wij er met zorg mee om gaan.

Natuurlijk stel ik jullie ook graag voor aan mijn enthousiaste en lieve man Erik. Hij steunt mij in mijn grootse ideeën, wordt zelf ook helemaal blij van het veld en heeft er al heel wat uurtjes doorgebracht (vooral als er veel geschept of gesjouwd moet worden). En dan zijn er Boas en Norah, mijn 2 kinderen. Ze hebben dezelfde liefde voor vrijheid en avontuur in zich. En kunnen niet wachten om komend jaar ook in hun eigen tuintje op het veld bezig te zijn.

Vind je het leuk om meer over ons te lezen, kijk dan op Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


plukpracht_bloemenveld_Amersfoort_home
plukpracht_bloemenveld_Amersfoort_home
plukpracht_bloemenveld_Amersfoort_home